ΔΟΚΙΜΙΟ - ΕΡΕΥΝΑ - Πύλη Έλευθερίας τού Λόγου: Πόνημα - Θέμα: Βοτανοθεραπεία - Ή τσουκνίδα καί οί θεραπευτικές της 'Ιδιότητες
Θέμα: Βοτανοθεραπεία - Ή τσουκνίδα καί οί θεραπευτικές της 'Ιδιότητες
«'Ο πατέρας τής Ίατρικής ό Ίπποκράτης τήν είχε χαρακτηρίσει πρίν άπό 2500 χρόνια, “πανάκεια” δηλαδή τήν είχε έντάξει στά φυτά πού κάνουν γιά όλες τίς άσθένειες. Καί είναι γεγονός ότι ή τσουκνίδα πέρα άπό τίς εύεργετικές της ίδιότητες δέν προκαλεί καμία παρενέργεια. Δικαίως μπορεί νά θεωρηθεί σάν ένα φαρμακευτικό φυτό.
Η τσουκνίδα έχει στυπτικές, διουρητικές και τονωτικές ιδιότητες, καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες, ελέγχει τις αιμορραγίες, αυξάνει την αιμογλομπίνη, ελέγχει τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τις πηκτικές ουσίες του αίματος, και σαν ρόφημα μπορεί να κατεβάσει την πίεση αλλά και το σάκχαρο στο αίμα. Χάρη σε αυτές τις ιδιότητες, η τσουκνίδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια μεγάλη γκάμα παθήσεων και ασθενειών.
Έτσι από τα παλιά χρόνια μέχρι σήμερα έδιναν αφέψημα τσουκνίδας όταν κάποιος είχε αιμορραγία, διάρροια (ακόμη και εάν είχε διάρροια από χολέρα), όταν οι γυναίκες κατά την περίοδο πονούσαν ή είχαν υπερβολικά έμμηνα, για να ανακουφίσουν από τις αιμορροΐδες, από την ποδάγρα, από τα εκζέματα στο δέρμα και πολλά άλλα. Την έδιναν επίσης σαν ελαφρύ διουρητικό, για τα προβλήματα στα νεφρά αλλά και για τους ρευματισμούς.
Οι βρασμένοι σπόροι τσουκνίδας κάνουν καλό στο συκώτι στη χολή, στην αρτηριοσκλήρυνση, βοηθούν στη δυσκοιλιότητα ενώ λειτουργούν και σαν καθαρτικό. Επίσης όταν πονάει το στομάχι μας από γαστρίτιδα ή από υπερέκκριση πεπτικών υγρών το αφέψημα αυτό βοηθάει και ανακουφίζει.
Στην τσουκνίδα έχουν ανακαλυφθεί δραστικές βιολογικές ουσίες παρόμοιες με τις θηλυκές ορμόνες των γυναικών. Έτσι η τσουκνίδα, είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά μέσα για την αντιμετώπιση των γυναικολογικών ασθενειών ή προβλημάτων. (από την περίοδο μέχρι τις αιμορραγίες μετά τον τοκετό.) Μόνο σε περιπτώσεις αδενωμάτων της μήτρας ΔΕΝ συνίσταται να παίρνονται σκευάσματα τσουκνίδας.
Η τσουκνίδα, αυτό το ζιζάνιο που κάποτε το ξερίζωναν, είναι πλούσιο σε μεταλλικά άλατα σε ασβέστιο, χαλκό, χλώριο, κάλιο, πυρίτιο, νάτριο και σίδηρο. Το είδος που απαντάται στην χώρα μας θεωρείται εξαιρετικό, δεν είναι δηλητηριώδες και λειτουργεί εξαιρετικά σαν σύμμαχος κατά πολλών ασθενειών. Ίδού ή άπορία...»
Voucatios
— — — — — — — — — — — — — — — — — — —
«Πολυεθνοτικές Κοινωνίες, Άφυπνιστείτε γιά νά μπορέσετε νά έπανέρθετε στήν Φυσιολογική Πραγματικότητα τής Νοημοσύνης σας»
«ό νοών νοείτω καί ούαί τώ άνοήτω»
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου